Film

 

Wat bezielt hen….. Een film over religieus geïnspireerd leiderschap (59 minuten)

In deze trailer is het fragment  “Verantwoordelijkheid, schuld en twijfel” opgenomen. Benieuwd naar de rest van de film ?  Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent en samen met andere schoolleiders deze film wilt bekijken.  Dit kan via Contact of bel 06 54216463.

Samenstelling: Renny Beers en Piethein van der Laan
Klik hieronder voor een fragment uit de film (11 minuten)

In de afgelopen jaren heb ik in mijn werk als trainer/consultant veel bijzondere schoolleiders ontmoet; mensen, die op hun eigen wijze en vanuit verschillende inspiratiebronnen vorm geven aan hun schoolleiderschap. Omdat ik nieuwsgierig was naar wat hen ‘bezielde’  , heb ik het plan opgevat een aantal van hen te interviewen over verschillende onderwerpen, zoals: wat zien zij als hun opdracht, welke waarden willen zij vooral nastreven, hoe leiden zij hun medewerkers en wat is voor hen lastig in het schoolleiderschap.  Het resultaat is een film, waarin vijf schoolleiders uit het voortgezet onderwijs vertellen over hun werk. Dit doen zij vanuit hun eigen achtergrond: Mehmet Okuducu, voorheen sector-directeur van het Islamitisch College Amsterdam, Frans van Hartingsveldt, voorzitter CvB van de reformatorische Jacobus Fruytier Scholengemeenschap, Moshe Godschalk, voormalig rector van de Joodse Scholengemeenschap Maimonides, Geert Derkse, rector van het Juvenaat (SKVOB) in Bergen op Zoom  en Helianthe, voormalig afdelingsdirecteur van het Christelijk College Groevenbeek en nu kloosterling in een Benedictijns klooster.

Deze film biedt voor andere schoolleiders (religieus of niet-religieus geïnspireerd) de mogelijkheid hun eigen opvattingen te vergelijken met de inzichten en meningen van deze vijf schoolleiders en hierop te reflecteren.